Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Racing Forum » Show Off Your Stuff!




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: 65 Nova
 Post Posted: Sat Jul 14, 2012 10:10 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 13, 2012 11:45 pm
Posts: 4
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mb5fs5P23U
I've had this car for about 14 years. 420" SBC 1/8th mile bracket car. It goes 5.77 in the 1/8th. Haven't raced alot this year because I spun some rod bearings in the spring, and it's just been too hot to put the engine back together. Looking to upgrade a little when I reassemble it, and go a little faster.
Image

Uploaded with ImageShack.us

So, did you figure out why you had the bearing failures? :-k

Reason I ask is that I had a pump gas 434 in a door car that ran 5.80s and it lost a bearing because all the oil ran to the front of the pan in the shut down area. Accusump cured that problem though and now I run one on the dragster too.

Ya have to remember that when you are going faster, it also requires that you slow down faster which increases the negative Gs, even on the oil in the pan and most especially if it's a box sump. ;-)


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: 65 Nova
 Post Posted: Sun Jul 15, 2012 1:15 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 13, 2012 11:45 pm
Posts: 4
Yes, that was what we concluded. It was at a track with a very short shutdown, I was on the brakes a little harder than usual. I saw the oil pressure go to nothing a couple of times. an accumulater is in the plans.


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Board index » Racing Forum » Show Off Your Stuff!


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: